Miramarska bb - Studentska sportska dvorana MARTINOVKA / Tel: +385 (1) 6170 678
 
 

NATJEČAJ ZA DIZAJN MAJICA

  23.03.2015.

 

Otvoren je natječaj za izradu idejnog rješenja SUBOS majica. Dizajniraju se ženske i muške SUBOS majice. Muška i ženska varijanta mogu, a i ne moraju biti iste.

 

Natječaj je otvoren do 15.4.2015. do 20:00 sati.

 

Autora najboljeg idejnog rješenja majica nagrađujemo s 500,00 kn.

 

Autore deset najbolje plasiranih rješenja nagrađujemo s majicom, kakve god one budu bile.

 

Rješenja poslati na hasu.subos@gmail.com (mail subject: „PRIJAVA NA NATJEČAJ – MAJICE“). 

 

Jedan autor može prijaviti i više idejnih rješenja. Prijavitelj idejnog rješenja ne mora nužno biti član Subosa.

 

Poslano rješenje mora biti na jednom dokumentu, na jednom prikazu. Ako je različit dizajn za muške i ženske majice, to mora biti vidljivo u jednom dokumentu. Ako majice imaju na primjer otisak i s prednje i sa stražnje strane, to mora biti vidljivo na istom prikazu. Radovi će se ocjenjivati putem facebooka. Stoga je uvjet da se u jednom prikazu sve vidi kako bi svi lajkovi bili na jednom mjestu. Ne slati zipano. Slati samo jedan .jpg ili .png dokument.

 

Nakon odabira najboljih rješenja, autoru ćemo uručiti nagradu, a autor će nam predati finalno rješenje u formatu prikladnom za izradu (PDF).

 

U studenom 2014. godine imali smo natječaj za dizajn plakata i majica s nagradnim fondom od 400 kn. Pristiglo je puno rješenja. Odabir pobjednika odabirao se putem facebooka po principu – „Pobjednik je onaj koji dobije najviše lajkova“. Isti princip bit će i ove godine, s time da Organizacijski odbor natječaja ima pravo dodijeliti 200 lajkova svome favoritu.

 

UPUTE:

 

Majice moraju biti moćne! Moraju biti show program! Majice će koštati oko 50 kn, ali moraju biti tako dobre da i ako se stavi cijena od 500 kn da ekipa kaže – „Brutalna je majica! Malo je skupa, ali vrijedi!“

 

Majice su bijele. Otisak na majice u maksimalno tri boje. Maksimalno tri pozicije otiska (npr. prednja i stražnja strana i jedno rame ili prednja strana i oba ramena ili samo prednja strana ili samo stražnja strana itd.). Imajte na umu da što više boja i pozicija otiska povećava cijenu majice i kompleksnost izrade.

 

Maksimalne dimenzije jednog otiska su 30x40cm (Pojašnjenje: Otisak, na primjer, s prednje strane majice može biti maksimalne veličine 30x40cm).

 

Majice moraju sadržavati ili logo Subosa ili naziv Subos ili subos Lava.  

 

Googlajte malo sportske, NIKE, ADIDAS, MMA majice i slično, da se naći dobrih primjera. Prilikom dizajniranja majica pazite da se dizajn može otisnuti u tiskari što znači da nema gradienta, prelijavnja boja i slično.

 

Majica mora biti kreativna. Sve je na vama - USE YOUR IMAGINATION AND CREATIVITY:)

 

RAZMIŠLJAJTE! BUDITE KREATIVNI!

U isto vrijeme budite...

DIZAJNER - Majica mora bili lijepa i prikladna. Mora "dobro stajati".

INŽENJER - Majica mora biti tehnički izvediva i trajna.

MARKETINŠKI STRUČNJAK - Kad se objavi da su majice stigle u ured, ekipa ih mora razgrabiti u jednom danu. Majica mora privući pozornost i zainteresirati gledatelja, onaj koji je nosi mora se u majici osjećati ugodno. Majica mora graditi image udruge. Ovo nije majica za redare na ulazu u neki klub nego majica akademske udruge čiji su članovi akademski građani.

ČLAN UDRUGE - Idem napraviti za svoju udrugu najbolju moguću majicu.

BIZNISMEN - Idem napraviti majicu koja će pobijediti na natječaju i zaradit ću 500 kn.

 

Primjeri za razmišljanje:

 

Jednostavan banalan primjer:

 

Ako se logo ili bilo koji drugi element stavi niže na majici, u predjelu trbuha, osoba koja nosi majicu izgledat će debelo, neatletski.

Ako se logo ili bilo koji drugi element stavi više na majici, na prsa, osoba koja nosi majicu izgledat će dinamičnije i atletski.

 

Primjer inovativnog rješenja primjenjenog prije par godina:

 

Postoje neka tehnička ograničenja prilikom izrade majica. Na primjer, ako je otisak prevelik, doći će do pucanja otiska. Isti problem se javlja i ako su pretanke linije otiska i slično. Velika otisnuta ploha blokirat će transfer vlage kroz majicu i majica će biti više mokra za vrijeme treninga. Prije par godina taj problem riješili smo rupičastim otiskom. Kod majica s motivom iz filma Gladijator otisak je bio rupičast što je omogućilo transfer vlage te je majica zadržala elastičnost, a otisk nije pucao niti nakon godinu dana treniranja i pranja. Također, pikselizirani otisak je bio zanimljiv i poseban

 

 

 

SUBOS logo nalazi se na sljedećim linkovima:

SUBOS LOGO PLAVI

SUBOS LOGO CRNI

Napomena: Da biste što bolje ukomponirali logo, slobodno možete mijenjati boje loga.

 

U nastavku su primjeri nekih dosadašnjih SUBOS majica. Neka rješenja su dobra, neka su katastrofalna. Nemojte se smijati, nekad smo u žurbi to radili na sljedeći način - Netko iz kluba nazove tiskaru, netko u tiskari otvori paint i sve se tako dogovori - telefonski i u paintu:)